„Město se snaží svými kroky zlepšovat rating města a finanční stabilitu. Snížení dluhů nám dává možnosti připravovat náročnější investiční akce, na které si můžeme brát nové úvěry s výrazně výhodnějším úrokem," říká prosečský starosta Jan Macháček.

Během pěti let například vedení města s posvěcením zastupitelů předčasně splatilo několik v současné době už nevýhodných úvěrů, díky čemuž ušetřilo významnou částku na vysokých úrocích.

Podle slov starosty Macháčka se nyní podařilo zajistit finanční stabilitu Proseče a proto se město může začít poohlížet po větších investicích. Tomu nahrává i neustále pohyblivý trh, na kterém se finanční instituce předhánějí s vytvářením stále výhodnějších nabídek.

„Nejenom, že jsme splatili úvěry, ale podařilo se nám také minimalizovat zastavený majetek proti úvěrům .Všechny nové půjčky, které jsme vyjednali pro budoucí investiční akce už budou bez finančního zajištění," poznamenává prosečský starosta.

Mezi významné investice, které vedení města plánuje na příští rok, patří bezesporu rekonstrukce interiéru místní sokolovny. V letošním roce prováděli řemeslníci zateplení stěn a výměnu oken.