Na bankovní účet týrané fenky Rosi připlynulo do chrudimského útulku neuvěřitelných 440 tisíc korun. Přispělo bezmála tisíc dárců. Sbírka tak rychle splnila svůj účel a mohla být po necelých čtyřech dnech ukončena. Další dobrou zprávou je, že fena se rychle zotavuje.

Podle zaměstnance chrudimského městského úřadu Petra Kopeckého překonal výnos sbírky i ta nejoptimističtější očekávání.

Rosi nebude strádat

„Finanční prostředky výrazně převyšují okamžité potřeby pejska, ale veškeré přebytečné peníze budou účelně využity. Péče o Rosi nebude zajištěna jen po dobu jejího pobytu v útulku, ale chceme fence i v dalších letech zajišťovat veškerou veterinární péči," vysvětluje Petr Kopecký. Na psa, nalezeného v polích u Rosic, přispěl každý z dárců podle svých možností. Někdo pomohl desetikorunou, jiní věnovali stovky až tisíce a čtyři dárci poslali dokonce po deseti tisících korunách.

Hrůzu střídá naděje

Podle veterinární lékařky Markéty Hašlové má fena, objevená o víkendu s provazem těsně omotaným kolem krku a vrostlým do živého masa, dobrou šanci na úplné uzdravení. „Časem ji ale ještě čeká operace, která odstraní laloky vytvořené poblíž místa bývalého zaškrcení," doplnila lékařka.

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube