Jablkem sváru zůstává příští podoba hotelového parkoviště, jehož plocha teď dál zarůstá plevelem. Podle dosud platné dohody s městem, které je majitelem pozemku, by zde mělo být zbudováno parkoviště podzemní. Firma Bazcom však podmiňuje dokončení rekonstrukce hotelu změnou projektu parkoviště na povrchovou verzi. Ta by vyšla mnohem levněji, avšak z řady různých důvodů s ní zase nesouhlasí město.

Starosta Petr Řezníček navštívil z pověření chrudimských zastupitelů jednatele Jiřího Mařase přímo v sídle pražské společnosti a tlumočil mu nabídku radnice, podle níž by se dostavba hotelu a parkoviště mohla rozdělit na dva samostatné projekty. O parkoviště by se pak postaralo samo město Chrudim.

Jednatel si nejprve vzal určitý čas na rozmyšlenou, avšak do slíbeného termínu se podle starosty nikdo neozval. „Společnost reagovala až po měsíci, a to teprve na opětovný dotaz, zda se věc někam pohnula. Čtyři dny po tomto dotazu mi přišla odpověď, že nikoliv, že společnost s návrhem nesouhlasí,“ shrnuje starosta. události posledních týdnů.

Jednatel Jiří Mařas se následně Chrudimskému svěřil s dalšími záměry společnosti. „Budeme se opět snažit přesvědčit zastupitelstvo, že je ve veřejném zájmu i v zájmu města mít funkční hotel, byť s parkovištěm na povrchu. Bude to lepší řešení, než to, co tam v současné době stojí.“
Že by se stavby parkoviště zhostilo samotné město, jednatel Jiří Mařas odmítl.

„Město sice tuto možnost deklaruje, nicméně my se domníváme, že na to nemá finanční prostředky. Muselo by si vzít úvěr a my bychom také neměli žádné záruky, že by se dokončení rekonstrukce hotelu časově potkalo s funkčním parkingem. Hotel by ale nemohl fungovat se staveništěm naproti. A jsou tu i jiné logistické problémy, jejichž řešením se město nezaobíralo a předložilo nabídku vlastně jen v teoretické rovině,“ míní Jiří Mařas.

Podle starosty Petra Řezníčka teď město zváží své další kroky. „Nechci o nich ale spekulovat prostřednictvím tisku,“ uzavírá chrudimský starosta.