Nešťastně ukončená křižovatka na konci první etapy obchvatu Chrudimi si ve středu ráno vybrala další oběť. Naštěstí nešlo o lidské životy, ale srážka dvou osobních automobilů si vyžádala jedno zranění a oba vozy jsou na odpis.

Krátce před šestou ráno jel po silnici I/17 od Chrudimi na Kočí Renault Laguna. Řidič Opelu Corsa v tu chvíli vyjížděl z vedlejší silnice od Tří Bubnů, nedal šoféru Renaultu přednost a srážce už nešlo zabránit.

Nešťastné řešení

Toto inkriminované místo považují řidiči za jeden z nejpalčivějších problémů nedávno dokončeného díla.

„Konec obchvatu je nešťastně vyřešený. Z nízkého auta není přes svodidla vidět, jestli na vedlejší silnici něco jede a naopak. Za mě by tam měla být minimálně stopka a na silnici retardéry, aby řidiče upozornily, že nejsou na hlavní a mají si dávat pozor," říká třeba Václav Kučera, který tudy pravidelně jezdí.
Problémy mají také motoristé sjíždějí z obchvatu a snaží se napojit na velmi frekventovanou silnici I/17 vedoucí na Hrochův Týnec a dál do Vysokého Mýta.

„Na silnici od Kočí je velký provoz, a tak hlavně nákladní auta sjíždějící z obchvatu na Chrudim dlouho čekají, než se jim naskytne vhodné místo. Značené je to ale podle normy, takže nezbývá, než aby tu řidiči dávali pozor, ostatně jako všude jinde," poznamenává Bohuslav Florián z chrudimské EUROautoškoly.

Ředitelství silnic a dálnic bude na celou situaci brzy reagovat. „Změna dopravního značení křižovatky byla projednána s Policií ČR a Krajským úřadem Pardubického kraje. Bude realizována v nejbližším možném termínu v rámci dokončení prací na stavbě I/37 Chrudim, obchvat úsek Medlešice – I/17," uvádí ředitel Správy Pardubice ŘSD Bohumil Vebr.

Středeční nehoda není zdaleka jedinou. Jen několik dní po otevření obchvatu se tu například 4. ledna srazila dvě osobní auta a scénář byl obdobný. Osmnáctiletý řidič Renaultu Clio jedoucí z vedlejší silnice od Tří Bubnů podle všeho nedal přednost řidičce vozu Renault Megane, která jela od Hrochova Týnce a oba vozy se srazily. Nehoda si vyžádala zranění tří lidí. „Z vozidla museli hasiči vystříhat jednu zraněnou osobu, která byla ihned převezena do nemocnice," uvedla tehdy mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.