U paty vyhlídkové věže dnes zastaví plošina a technici namontují na jižní stranu dva solární panely a po jednom pak na západní a východní části střechy. Aby se turisté nezranili, provozovatelé se uchýlili k jednodenní uzavírce. 

Jak uvádí ředitelka Sdružení obcí Toulovcovy maštale Lucie Oherová, Toulovcova rozhledna byla dosud jediná na tomto území, která nedisponovala elektřinou, což se vedení svazku rozhodlo změnit právě instalací solárních panelů, které dodají „šťávu“ spotřebičům v přilehlém domku, kde sedí obsluha. 

Výhody z tohoto kroku pramení pro všechny. Zaměstnanci si budou moci třeba jen dobít telefon, ale jelikož nebudou zcela odříznuti od světa, mohou se věnovat i dalším povinnostem. Nejvíce benefitů z tohoto kroku však vytěží samotní návštěvníci. 

Obsluha disponující připojením na internet jim mnohem jednodušeji zodpoví případné dotazy a také poradí, kam se dál vydat. 

Vedení svazku počítalo i s variantou špatného počasí, kdy energii ze slunce brát nelze. Tehdy pojede rozhledna vágně řečeno „na baterky“ za pomocí dvou akumulátorů.