PAVLA ALVAREZOVÁ,

vedoucí IC a knihovny Třemošnice

Houby sbírám vždy, když jsem v lese, ony rostou a já nějaké také najdu. Jím je ráda v jakémkoli jídle. Mám však pravidlo. Sbírám pouze ty, které nemají zespodu lupeny, ale rourky.

PAVEL TVRDÍK, ředitel

Centra J. J. Pestalozziho, o.p.s., Chrudim

Patřím k houbařům spíše svátečním, ale když už vyrazím, houby mě potěší hned dvakrát. Nejprve při prvním setkání v lese a poté na talíři. Bramboračka s čerstvými houbami či klasická smaženice pohladí po duši i žaludku. Houbaření je pro mě nejen skvělý relax, ale především způsob, jak si odpočinout a vyčistit hlavu.

VANDA REKTORISOVÁ,

ředitelka Agrární komory v Chrudimi

Většinou se pokouším o sběr těch jedlých hub. Doposud se mi to dařilo. Tak to bylo s trochou nadsázky. Víc než konzumace a sběr samotný mě stačí procházka voňavým lesem. No a když se mně přitom podaří zakopnout o pravého hříbka, tak se nezlobím.

ILONA VOJANCOVÁ,

vedoucí SLS Vysočina

Ano a velmi ráda. Ráda houby sbírám a ráda si na pokrmech připravených z hub pochutnávám. Sbírám všechny jedlé a chutné houby, které znám. Když houby rostou, chodím je sbírat tak často, jak jen je to možné. Naposledy jsem byla v neděli a byl to po všech stránkách zážitek!

(lv)