Jednou z voliček byla paní Růžena. „Nebylo to těžké se rozhodnout, lístek jsem měla připravený, tak jsem jej jen přendala do bílé obálky. Oceňuji, že za námi volební komise přišla, ale museli jsme na ni čekat,“ říká vitální babička s tím, že předvolební debaty sledovala pečlivě. „Když mě ale hodně štvali, tak jsem si pustila Šlágr, tam mi hezky hrajou,“ usmívá se seniorka.

V Domově pro seniory se rozdalo 56 sad volebních lístků. „Vrátila se nám jen jedna. Dva naši klienti odvolili ve volební místnosti v hasičské zbrojnici, takže předpokládáme, že zbytek odevzdá svůj hlas tady,“ říká sociální pracovnice domova Martina Štefková.

Salonek, který se stal volební místností, žádné speciální jméno nemá, ale prostorný pokoj je velmi často využíván k různým účelům. „Vedle v knihovně vyplácíme důchody, tady se konají pravidelná společná cvičení,“ vysvětluje Štefková. I vínový paraván sloužící coby plenta má své další využití.

„Byl na půdě, tak jej používáme k různým akcím pro klienty i veřejnost, naposledy jsme jej použili pro Srdce na dlani,“ dodává sociální pracovnice.