„Investiční akce byla provedena v souladu s projektovou dokumentací, s platným stavebním povolením, se schválenými technologickými postupy a s využitím předepsaných materiálů. Pro zásypy výkopů byly použity jen materiály požadované kvality, hutnění zásypů je doloženo příslušnými zkouškami,“ ujišťují prokurista VaKu Ivo Doskočil a ředitel pardubické správy ŘSD Bohumil Vebr.

Zástupci obou společností dále vysvětlují, že ani přes správné provedení konstrukčních vrstev (štěrkodrť, cementová stabilizace, tři živičné vrstvy do zámků) nelze vyloučit postupné dotvarování zásypů, což bylo zohledněno i sjednanou nadstandardní zárukou na celé dílo v trvání 60 měsíců, včetně živičných povrchů.

"S ohledem na rozsah stavby vedení Ředitelství silnic a dálnic - Správa Pardubice předem avizovalo, že finální úpravu povrchů Palackého třídy a ulice Obce Ležáků provede s odstupem 12 - 18 měsíců po ukončení rekonstrukce vodovodu a kanalizace, což je naprosto standardní postup na stavbách obdobného rozsahu," končí text prohlášení.