Bezpečnostní opatření dosud kvůli chybějícímu dozoru pokulhávala. Do skateparku tak chodily i menší děti i přesto, že vstup je povolen mládeži starší dvanácti let.

"Docházelo tak občas i úrazům. Proto je v plánu postavit pro ty mladší druhé hřiště. Objeví se v návrhu rozpočtu na příští rok," uvedl místostarosta Chrudimě Aleš Nunvář.

Starý skatepark, který stával v sousedství zimního stadionu, překvapivě poputuje do šrotu, i když se původně o rampy svedla virtuální bitva několika okolních obcí. Jako první se tehdy přihlásil Prosetín. „Snad vybavení získáme. Ještě ale záleží na schválení chrudimské rady nebo zastupitelstva,“ uvedl starosta Prosetína Michal Vychroň. Rampy a další „skejťácké“ prvky měly najít využití u místní pošty, kterou si vytipovali místní žáci v rámci celostátního projektu Mladí ladí D-Dur. Ale po čase bylo všechno jinak. Zástupci Prosetína si pro dar nepřijeli celý rok, a tak město oslovilo další zájemce. Protože jich bylo hodně, nasadilo vyvolávací cenu 50 tisíc korun. Nakonec se ukázalo, že technický stav skateparku velmi špatný, a tak město rozhodlo o jeho demontáži a odvezení do sběrných surovin.

Výstavbě obchodního střediska musely ustoupit staré domy u kateřinského kostela.
Ukrajinská Borzna, bývalé partnerské město Chrudimi, je v blízkosti bojů

Skatepark vedle Tesca s více než tisíci metry čtverečními se otevřel předloni v září a po zkušenostech s hnijícími dřevěnými podporami bylo rozhodnuto, že bude z betonu. Prostor pro extrémní sporty je od té doby denně využíván, malou přestávku si vyžádala protiepidemická opatření.