Postupně tak pomohli se sbíráním šišek jehličnanů v místním arboretu. Následně zpracovávali plakát, který se věnoval určitému světadílu či České republice a vybranému ekologickému problému. Mohli si také vyzkoušet jednoduchý orientační běh, minigolf a oblíbenou zahradní hru kroket. V průběhu programu také mnozí otestovali nově postavenou lávku k hradu Košumberk. “Děti nasbíraly vice než 72 kg šišek, které budou sloužit pro návštěvníky našich dílen a budou ozdobou nejedné přírodní dekorace” říká referentka PR, kultury a metodik arboreta Hamzovy léčebny paní Jana Zavřelová.

V Luži oslavili Den zeměZdroj: Archiv ZŠ Luže

Na závěr se všichni shromáždili v konferenčním sále, kde zástupci jednotlivých tříd představili ostatním žákům své plakáty a krátce pohovořili o daném ekologickém problému. Nakonec nechyběla ani dětmi tolik oblíbená tombola.

“Celé dopoledne se opravdu vydařilo. Jsme rádi, že jsme mohli využít prostory Hamzovy léčebny a ve zdější arboretu tak stylově mohli oslavit Den Země. Paní Zavřelové a všem vyučujícím patří velký dík za hladký průběh celé akce” uzavírá ředitel Základní školy v Luži Vít Hospodka.

Mašiny jsou požehnány
Motorkáři v sobotu zahájili sezonu, mašiny jsou požehnány