Policie ČR zatím prostřednictvím tiskového mluvčího nezveřejnila zprávu o údajném sexuálním útoku ve Skutči. Informuje však o něm městská policie na svém webu.

„Naším městem se šíří informace a velmi časté dotazy týkající se sexuálního útoku ve Skutči. Jelikož je případ v šetření Policie ČR, nemůžeme se k němu blíže vyjadřovat. Mohu jen konstatovat, že se všemi poznatky tohoto typu velmi vážně zabýváme, spolupracujeme s PČR a činíme konkrétní opatření ke zvýšení bezpečnosti skutečských občanů. Totožnost pachatele je již známa," uvedl na stránkách vrchní strážník Městské policie ve Skutči Jiří Stuna, který radí ženám, jak se proti případnému útoku mohou bránit.

Chrudimský deník včera požádal o vyjádření k údajnému sexuálním násilí tiskového mluvčího chrudimské policie Jiřího Tesaře. Zprávu otiskneme v zítřejším vydání novin.

A jaké možnosti mají ženy při útoku agresora?

„Existuje celá řada obranných prostředků, nejlevnější a velmi účinný, z mého pohledu nejvhodnější, je obranný sprej v ceně okolo 100-200Kč. Obranné spreje se prodávají ve spreji," radí vrchní strážník Stuna. s tím, že oblak slzného plynu z aerosolu má až třímetrový dosah.

Další možností je takzvaná . tekutá střela. Tento obranný prostředek má delší vzdálenost použití, je méně náchylný na protivítr a dá se použít i v uzavřeném prostoru, vyžaduje však větší míření na oblast obličeje. Posledním vhodným typem obranného spreje je sprej v podobě pěny, která obsahuje výtažek z chilli papriček.

Obranou může být i plynová pistole nebo teleskopický obušek. Žena se může podle rad Jiřího Stuny bránit i svazkem klíčů, lakem na vlasy, deštníkem nebo botou s ostrým podpatkem nebo propisovací tužkou.