„Měli jsme stálého sponzora, ten se ale odstěhoval do Polska. Chybí nám nyní dodavatel kočičích konzerv, a tak budeme rádi, když se někdo rozhodne věnovat ježkům dárek," říká vedoucí stanice Josef Cach.

Lidí, kterým není osud hendikepovaných zvířat lhostejný, přibývá. „Stoupl zájem o adopci zvířat, a to zejména ze strany škol," potvrzuje Josef Cach. Adopce poraněného nebo jinak zdravotně oslabeného živočicha spočívá ve finančním příspěvku, který je určen na veterinární péči, stravu a opravy voliér. Platí po dobu jednoho roku a nikdo se nemusí zavazovat ke sponzorování i v dalším období. „Máme ceny symbolické právě proto, že se stávají adoptivními rodiči většinou děti," vysvětluje Josef Cach s tím, že každému osvojiteli je vystavena „adopční listina" se jménem sponzora a fotografií zvířete.

Pomoci lze i jinak, vítány jsou již zmíněné kočičí konzervy, ale i pečivo, vločky, obilniny, rýži, ovoce nebo zeleninu.

Záchrannou stanici a Ekoncentrum Pasíčka brzy zasype sníh, ale práce v areálu ani v tuto dobu neskončí. V plánu je vybudování nové voliéry pro ptačí pěvce nebo nového domova pro křečky polní, které jsou zákonem chráněným druhem. Dnešní děti už ho ani neznají.