„Obnovili jsme dětské hřiště a čeká nás další práce, protože část inventáře už na místě slouží nějakých deset let,“ předeslal ředitel Městských lesů Chrudim Zdeněk Odvárka. Ve spolupráci s městským architektem Markem Janatkou teď vznikl i manuál jednotného vizuálního stylu lesního inventáře. To se týká třeba laviček, přístřešků nebo odpadkových košů, které se od sebe liší, jelikož vznikaly v rámci různých dílčích projektů. Navržen je také jednotný orientační systém, který vyústí ve sjednocení podoby orientačních a informačních tabulí.

Stavba nových velkých atrakcí, mezi něž patřil svého času i lanový park, teď v plánu není. Možná spíše naopak, neboť například životnost zmíněného lanového parku je bez dalších finančně nákladných zásahů odhadována už jen na dva nebo tři roky. Nabízí se tedy otázka, zda nebude park nahrazen něčím jiným, třeba domem na stromech.

Na stavbu návštěvnického centra s lesovnou, jež by mělo sloužit jako brána do geologicky atraktivní oblasti Železných hor, v blízké době nebudou peníze. Neexistují totiž dotační tituly, z nichž by bylo možné takovou stavbu dostatečně podpořit.

Kvůli negativnímu stanovisku Lesů ČR nedojde ani k zamýšlenému prodloužení singltrekových tratí.