„Nic o tom nevíte a říkáte tu nesmysly nejtěžšího kalibru!" hřímal starosta a začal vypočítávat kroky, které již v této věci učinil on i celá městská rada. Zároveň odsoudil diktát kraje, který nepřijal nominaci lékaře Tomáše Vondráčka do dozorčí rady nemocnic. Starosta pak ještě dodal, že ctí potřebu úsporných řezů, „ale nesmí jít o amputace celých kvalitně a hospodárně pracujících oddělení."

Ve věci má být jasněji ve čtvrtek po zasedání Rady Pardubického kraje.

Kde je Hlavní ulice?

Ve slovní přestřelku mezi Romanem Málkem a starostou vyústilo též obnovené pořizování zvukových záznamů z jednání zastupitelstva. Roman Málek to označil za svoji zásluhu a chtěl v tomto duchu též přijmout usnesení, což ale starosta důrazně odmítl.

„Zlobícího" zastupitele nepotěšil ani místostarosta Miroslav Tejkl, z jehož popudu došlo ke stažení Málkem navrženého opatření k prevenci černých skládek. Místostarosta se odvolal na to, že zařazení Chrudimě do programu „ZmapujTo.cz – bič na černé skládky" nebylo předem odborně projednáno. Roman Málek kontroval, že „město už přes rok provozuje webové stránky o odpadech, ale v hlavních kontaktech na tomto webu pořád odkazuje na neznámého pana Nováka z neexistující Hlavní ulice."

Diskuzi vyvolaly i výhrady zastupitele Petra Lichtenberga k deklaraci, v níž se Chrudim nově hlásí k „fairtradovým městům". Nejen Petra Lichtenberga zaujalo až komické ujišťování těch horlivých zastánců „fairtradu", kteří tvrdí, že program určený výrobcům ze zemí třetího světa pomůže i producentům v Chrudimi a okolí.