Příběh odložených štěňat, která kdosi uložil do igelitové tašky a pověsil ji na plot Záchranné stanice Pasíčka, vzbudil velký zájem veřejnosti. Vše je na dobré cestě k tomu, aby pejsci po krutém životním startu měli domov s láskyplnou péčí.

O nálezu kostkované tašky informoval Chrudimský deník v minulém týdnu, od té doby jsou štěťata německého ovčáka miláčky návštěvníků stanice, která se stará o zdravotně hendikepované tvory.

Domov v Berouně

„Jedno štěně se ocitlo až v Berouně. Další dvě jsou zamluvená a dvě ještě na nového pána čekají. Věřím, že se zájemci přihlásí, ale uvítal bych, kdyby svému závazku dostáli. Už se totiž stalo, že si lidé pejska zamluvili a bez omluvy nepřijeli," řekl vedoucí záchranné stanice Josef Cach.

Nalezené chlupáče prohlédl veterinární lékař, po zdravotní stránce jsou v pořádku. Jako každá štěňata jsou krásná, veselá a hravá.

Je velká škoda, že majitel feny situaci řešil tak, že je uložil do tašky a zavěsil na bránu stanice. „Mohla si ublížit nehledě na psychickou stránku věci," dodal Josef Cach s tím, že nedaleko od brány stojí zvířecí „babybox".

Majitelé psů v tomto směru jednají značně nezodpovědně. V dnešní době existují opatření proti březosti feny ve formě kastrace, antikoncepce, „post" pilulky nebo klasické interrupce. Samozřejmě existují útulky i zájemci na inzerních serverech.

Další případ

„Vím o dalších odložených štěňatech. Kdosi je dal v krabici do pole. Měla štěstí, že je našla paní, která mi telefonovala. Jinak by je zemědělské stroje usmrtily," dodal Josef Cach.