Valentýnské menu tvořil Gejzír valentýnské nálady (slepičí vývar s masem, domácími nudlemi a mrkvovými srdíčky), Brusinkovo - medové opojení se zapečeným akordem smyslů (kuřecí plátek s medem, brusinkami a se zapečenými šťouchanými bramborami) a Valentýnské sladké mámení (mousse zdobené jahodou a lístkem máty). K pití se podával Polibek zapadajícího slunce (horký jablečný džus se skořicí).
Maturantky Tereza Němcová a Kateřina Nakládalová připravily žákům základní školy další ukázky odborností, kterými byla složitá obsluha, ozdobné vykrajování ovoce a zeleniny, práce sommeliérů či barmanů.
„Žáci základních škol u nás mají vždy připraveno pěkné exkurzní dopoledne, které je ukončeno příjemným gastronomickým zážitkem. Nejatraktivnější je pro děti dle jejich ohlasů freestylová show našich barmanů,“ uvádí ředitel chrudimské školy Jaromír Pecina.
Žáci ZŠ Jiráskova odjížděli z návštěvy Hotelové školy Bohemia v Chrudimi spokojeni.