Jak už název aplikace napovídá, informace nepůjdou občanům prostřednictvím klasických tlampačů na sloupech ale pomocí mobilních telefonů. Registraci je možné provést elektronickou i papírovou formou – formuláře jsou k dostání třeba na radnici, městském webu nebo v turistickém informačním centru. Tato služba v podobě SMS zpráv, emailů i hlasových správ je pro uživatele zdarma.

Radnice touto cestou bude posílat například krizové informace o požárech či výkyvech počasí, změny úředních hodin nebo termínu svozu odpadů a podobně. Nebudou chybět ani pozvánky na kulturní a společenské akce.

„Seč má hodně spádových obcí a některé vůbec nemají zavedený drátový veřejný rozhlas. Informovanost tam nebyla žádná, jedině prostřednictví periodik, které vydáváme. A kde rozhlas zavedený máme, tak technika už pomalu dožívá a zvyšují se náklady na provoz a opravy," vysvětluje sečský místostarosta Pavel Machač.

Jedním dechem ale zároveň dodává, že se spuštěním nového systému rozhodně automaticky neskončí hlášení veřejného rozhlasu, oba informační kanály budou po jistý čas fungovat souběžně.

Kromě rychlosti, s jakou se informace mohou dostat ke koncovým uživatelům, si Pavel Machač pochvaluje i možnost posílat zprávy pouze určité skupině osob, kterých se týká například přerušení dodávek elektřiny, plynu nebo vody v jejich ulici.

Město bude při používání Mobilního rozhlasu platit pouze posílání SMS a hlasových zpráv, přitom textovky vyjdou ještě levněji, než u velkých mobilních operátorů. SMSka bude stát necelých 80 haléřů.