„Projekt máme přichystaný a ještě před Vánoci jsme si podali žádost o stavební povolení. Chceme mít vše papírově připravené pro případ, že by se naskytl nějaký příhodný dotační titul, který bychom mohli pro rekonstrukci koupaliště využít. Ono ale nepůjde o běžnou rekonstrukci, v podstatě se bude jednat spíš o stavbu nového koupaliště. Z toho také plyne výše předpokládaných finančních nákladů, které by se mohly vyšplhat až někam ke 30 nebo 35 milionům korun. To je pro město bez využití dotace v podstatě neřešitelná záležitost,“ připomíná místostarosta Stanislav Peca.

Koupaliště v Třemošnici bylo uzavřeno už před minulou letní sezónou. Důvodem byly především extrémní průsaky vody z bazénu. „Náklady na provoz koupaliště v roce 2016 byly 825 000 Kč. Při příjmu ze vstupného 80 tisíc Kč činila ztráta na koupališti při 75-ti denním provozu přibližně 750 tisíc korun. Je skutečností, že zařízení tohoto druhu jsou nevýdělečná, jedná se pouze o poskytnutí příslušné služby občanům. Ovšem takováto výše ztráty je již mimo finanční a tolerovanou realitu,“ uvedl tehdy místostarosta Stanislav Peca.

O definitivní podobě rekonstrukce rozhodne s největší pravděpodobností až nové zastupitelstvo města, které vzejde z letošních podzimních voleb.