Pro návštěvníky dopoledních programů v Mama klubu budou připraveny jako doprovodný program informace o fair trade – fotografie a osvětové povídání s drobnou ochutnávkou fair trade občerstvení.

Obchod Mlsný pecivál nabízí po dobu Chrudimského týdne pro fair trade ochutnávku fairtradové kávy, čaje a čokolády a také budou poskytovány slevy na fair tradové výrobky.

V Agoře ve Štěpánkově ulici se dnes koná „Fairtradové úterý", na které si Šance pro Tebe připravila program zaměřený na osvětu a problematiku fair tradu. Na akci bude též k dostání fairtradové občerstvení.

Férový piknik se uskuteční zítra od 16 do 18 hodin v Klášterních zahradách. Jedná se o program navazující na celorepublikovou akci Férové snídaně, kdy se ve stejný den a ve stejný čas na desítkách míst po celé ČR sejdou stovky lidí, aby podpořily myšlenku spravedlivého obchodu. „Doneste si fairtradové svačiny, deky, připravte soutěžní mňamky a přijďte spolu se svou rodinou, známými či kamarády podpořit fair trade a prožijte s námi pěkné odpoledne," lákají pořadatelé.

Zdravé město Chrudim a MA 21 společně s rodinným centrem Mama klub, Ekocentrem Paleta, Mlsným peciválem a dobrovolníky z Dobrovolnického centra Farní charity Chrudim si pro příchozí nachystali doprovodný program v podobě ochutnávky fairtradového občerstvení (káva, čaj, džus, …), malování na obličej, tvořivou dílnu pro děti, vzdělávací program Ekocentra Paleta, bubínkování, šátkování miminek fairtradovými šátky aj. Ti, kteří rádi kuchtí, se mohou zúčastnit soutěže „O nejlepší férovou mňamku", a to tím, že donesou svou pochoutku připravenou z fairtradových a regionálních surovin. Vítěz té nejlepší bude férově odměněn.