Uplynulou sobotu se chrudimská SOŠ a SOU obchodu a služeb zúčastnila Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové v Litomyšli. Téma tohoto ročníku znělo nezvykle: Pečité a sedliny. Kuchařský tým pod vedením koučky Renaty Horákové ve složení Victoriya Koval a Eliška Horáková v kuchařském klání gastronomických škol zvítězil a obhájil loňské 1. místo. Děvčata připravila čtyři porce pokrmu s názvem „Telecí pečeně na víně, krémové brambory, hráškové pyré a sedlina a máslová karotka.“

Škola se prezentovala i prodejem mini zákusků, koláčků, modelovaných výrobků z mandlové hmoty, zdobených perníčků, čajového pečiva, kynutých bednaříků, slaných minirohlíčků plněných nivou a špenátem a spoustu dalších laskomin. Zájem veřejnosti o prodej školních výrobků ve stánku na litomyšlském náměstí byl nadmíru veliký. „Obhájit zlaté medaile z loňska se o uplynulém víkendu podařilo jen našemu skvělému školnímu týmu v Litomyšli a švédským hokejistům v Royal Aréně v Kodani. No není to skvělá zpráva?“ komentuje výsledek ředitel školy Jaroslav Kořínek.