Účastníci kurzu prošli intenzívní týdenní přípravou. Museli kromě technických dovedností prokázat znalost různých receptů, surovin i zbožíznalství. Získané certifikáty je však opravňují k práci barmana v 59 zemích Mezinárodní barmanské asociace (IBA). Nejlepšími barmany byli na závěr kurzu vyhlášeni Zdeněk Opletal z prvního ročníku v technické části a absolutní vítězství si vybojoval Vojtěch Prokš ze „druháku". (jp)

Vánoční punč-alkoholický (autor Karel Zapalač)
Příprava – varná konvice (bez spirály) nebo nerez nádoba – prohřát 80°-90°, nevařit.
Receptura na jednu porci
2-5 cl bílé víno (Rulandské suché)
2 cl Vermouth rosso
2 cl Campari
2 cl Gin Beffeater
½ kávové lžičky mandarinkový sirup
1 cl Curacao triple sec (bílé)
2 cl pomerančový juice fresh +1/2 ks mandarinka (tvrdší) na vymačkání do nápoje.