Sobotní program začal v deset dopoledne mší. Následoval průvod, který vedlo koňské dvojspřeží táhnoucí ruční hasičskou stříkačku. Za ní šli členové místní jednotky dobrovolných hasičů i se zbrusu novým praporem, který získali od města Luže tento rok. V jejich stopách šla kapela a po ní už průvod místních obyvatel i přišedších rodáků.

Ti všichni mířili od začátku Bělé kolem budovy školy na místní sportovní hřiště. Tady nejprve zazněla státní hymna a po proslovech začal odpolední program oslav. Koncertovala tu Šeucovská muzika. Dechovku na pódiu vystřídal imitátor Václav Faltus a bavič Aleš Krejčí. Po nich následovala hudební produkce od The Krabice Revival Band a večer zakončila skupina SVIT.

„Máme zatím 75 rodáků a 75 hostů,“ nahlíží bělský kronikář a jeden z pořadatelů Jan Sychra do prezence krátce po jedné odpoledne. Organizátoři srazu rodáků přitom poslali pozvánky na 263 adres po celé republice. „Plzeň, Strakonice…“ vzpomíná Jan Sychra na místa, kam se bělští rodáci odstěhovali. „Adresy jsme dávali dohromady od loňského listopadu, abychom to stihli. Musela nám pomoci také matrika v Luži, protože některé jsme nemohli dopátrat,“ dodává místní kronikář.

Ostatně, do obecních kronik bylo možné nahlédnout na výstavě, která se nacházela v budově bývalé školy. Na panelech pořadatelé umístili řadu fotografií z historie, které mapovaly život obce. Nejvíce bylo živo před třídními fotkami, kde většina návštěvníků hledala sebe své spolužáky.