Žďárec u Seče – V sobotu 18. srpna se konal 5. ročník traktoriády Železnohorský traktor. Do Žďárce se sjelo 87 traktorů všeho druhu. Návštěvníci mohli vidět stroje tradiční, historické, veterány, ale také tzv. „domoviny“, traktory podomácku vyrobené.

Událost uvedl ve 13 hodin Jiří Kučera, starosta sboru dobrovolných hasičů, navázal na něj svojí řečí Marcel Vojtěch, starosta města Seč. Po proslovech se zadýmilo pod výfuky těžkých strojů, které se vydaly na jízdu ze Žďárce u Seče na sečské náměstí a zpět. Celou kolonu doprovázela policie a hasiči. Následovaly soutěžní jízdy: Slalom otestoval zručnost traktoristů, sprint zase rychlost strojů. Traktory byly v soutěžních disciplínách rozděleny do kategorií podle výkonu a typu. Do soutěžení se zapojili i návštěvníci v nové disciplíně koulení balíků slámy na čas.

Pro tři tisícovky diváků, kteří letošní Železnohorský traktor navštívili, byl připravený doprovodný program. Konaly se ukázky techniky John Deere a Fendt. Moderní traktory těchto značek diváci následně sami otestovali. Zdarma se mohli svézt po celou dobu programu. Nechybělo ani občerstvení a hudební doprovod, na místě si bylo možné zakoupit tričko s logem Železnohorský traktor a podpořit tak celou akci.  Zdeněk Sasín ml.