Oficiální začátek programu byl od 19 hodin K tanci a poslechu hrála kapela Starý klády. Následovalo předtančení ZUŠ Čáslav a poté se slova ujala ředitelka školy Jana Sýkorová. Přivítala všechny zúčastněné a popřála dobrou náladu a hezké prožití plesu. Studenti Jan Stehlík a Petr Pospíšil poděkovali všem učitelům a mistrům a předali jim květiny.

Dalším bodem programu byl slavnostní nástup, dekorování, focení a přípitek žáků učebních oborů – třídy Z3 s třídním učitelem Františkem Melechovským a třídy T3 s třídním Jaroslavem Satoriem. Jako poslední se představili maturanti třídy L4 s jejich třídní učitelkou Marcelou Bubeníkovou. Nechyběly konfety a tradiční pohazování mincí pro štěstí u zkoušek, však si to všechno studenti rádi posbírali a zametli.

Po 22. hodině večer zpestřila exhibiční a ohnivá barmanská show. Diváci mohli vidět například žonglování s lahvemi a sklenicemi, dokonce i se čtyřmi lahvemi najednou. Barman umíchal tři drinky, které potom byly vydraženy za nejvyšší cenu. Ta byla přes 400 korun. Peníze byly předány studentům na pokrytí nákladů plesu.

Během večera prodávali studenti mladších ročníků lístky do tomboly, obsahující přes 400 cen. Mezi hlavními cenami byly například televizor, zvukový systém, skartovačka, wifi router, kuchyňský vakuovací přístroj, sendvičovač, smoothie mixer, vysavač, nabíjecí svítilna nebo poukaz na vyhlídkový let.

Jak sis užil ples? „Ples jsem si užil výjimečně. Byl to krásný zážitek. Máme ve škole krásnou společnost a výbornou partu. Nečekal jsem, že to bude tak výborné. Na bývalé škole v Hronově jsme maturitní ples a absolventský ples tříletého oboru neměli, takže maturitní ples zde vynikající. Nástup jsme pilovali se slečnou Terezou Hluchníkovou, která nám dala výborné zkušenosti. Myslím, že diváci si to všechno užili a de facto jsme si to užili všichni," říká Dominik Marek, budoucí maturant.

Zeptal jsem se také návštěvnice slečny Jitky, která na ples dorazila až z Kralup nad Vltavou, jak se jí líbil ples? „Organizace dobrý, pěkný ale tím, jak bylo hodně tříd, tak tím pádem dlouhý program, a to znamená, že než se lidi dostali k nějakému tanci, aby to neumíralo, tak trošku to začalo skomírat, co se týká tohle. Co se týká výběru kapely, tak asi ne zrovna dobrá volba a to předtančení jsme si říkali s kamarádkami, že bychom to možná udělali taky za pár korun. Jinak klukům se to povedlo. Atmosféra plesu splnila naprosto všechno,“ odpověděla s úsměvem.

O půlnoci proběhlo slavnostní zašlapání šerp a půlnoční překvapení. Pak následovala volná zábava. Zdeněk Sasín ml.