Většina přítomných se shodla na tom, že v ploše mezi panelovými domy bude zřízeno parkoviště přibližně pro 50 automobilů a na tom, že prostor mezi panelovými domy zůstane průjezdný s tím, že tam bude umístěn jeden bezpečnostní práh zeleň bude umístěna na hraně plochy parkoviště a další zeleň s funkcí větrolamu bude realizována u mlatové cesty. Shoda byla i v tom, že odpočinkové místo s doplněním laviček bude realizováno v návaznosti na prostor stávajícího dětského hřiště a dojde rovněž k přemístění přístřešků na popelnice na nové místo s tím, že se následně nechají obrůst zelení. „Nejbližší kroky budou takové, že podle vznesených připomínek občanů bude co nejdříve dopracována studie architekta Škardy. Na základě studie poté zadáme zpracování dalších stupňů projektové dokumentace na řešení úpravy dané lokality," říká místostarosta města Jan Čechlovský.

Záměrem města je získat do konce roku 2014 stavební povolení a začátkem roku následujícího podat žádost o dotaci na regeneraci sídliště. „V případě získání dotace počítáme s tím, že první stavební práce na projektu budou zahájeny ještě v roce 2015," dodává Jan Čechlovský.(bn)

Chrudim Uprostřed chrudimského sídliště Větrník se uskutečnilo další ze série plánovacích setkání, tentokrát na téma regenerace sídliště. Sešlo se několik desítek účastníků, kteří přišli diskutovat společné řešení s architektem Václavem Škardou, s místostarosty města Miroslavem Tejklem a Janem Čechlovským i se zástupci jednotlivých odborů městského úřadu či Policie ČR. Cílem setkání bylo představit řešení úpravy prostranství na sídlišti mezi panelovými domy čp. 1206 1208, které navrhl Ing. arch. Václav Škarda. Většina přítomných se shodla na tom, že v ploše mezi panelovými domy bude zřízeno parkoviště přibližně pro 50 automobilů a na tom, že prostor mezi panelovými domy zůstane průjezdný s tím, že tam bude umístěn jeden bezpečnostní práh zeleň bude umístěna na hraně plochy parkoviště a další zeleň s funkcí větrolamu bude realizována u mlatové cesty. Shoda byla i v tom, že odpočinkové místo s doplněním laviček bude realizováno v návaznosti na prostor stávajícího dětského hřiště a dojde rovněž k přemístění přístřešků na popelnice na nové místo s tím, že se následně nechají obrůst zelení. „Nejbližší kroky budou takové, že podle vznesených připomínek občanů bude co nejdříve dopracována studie architekta Škardy. Na základě studie poté zadáme zpracování dalších stupňů projektové dokumentace na řešení úpravy dané lokality," říká místostarosta města Jan Čechlovský.

Záměrem města je získat do konce roku 2014 stavební povolení a začátkem roku následujícího podat žádost o dotaci na regeneraci sídliště. „V případě získání dotace počítáme s tím, že první stavební práce na projektu budou zahájeny ještě v roce 2015," dodává Jan Čechlovský.