Seriozně vyhlížejícího muže, který se představuje různými jmény, před která si vždy navíc přidá i nějaký ten vysokoškolský titul, a poté vždy vypravuje srdcervoucí historku o nedostatku peněz a nutné finanční půjče na benzin, zná v Pardubicích již téměř každý.

Lidí, které by Milan Lupoměský ze Zaječic se žádostí o peníze neotravoval, moc není. Některé lidi při své drzosti dokonce oslovil již vícekrát.

Paní Zuzana z Pardubic se s ním tváří v tvář setkala již třikrát. Úplně poprvé, před mnoha lety, nalétla a peníze mu půjčila. Když ji po nějaké době oslovil Lupoměský opět, nehnula ani brvou a okamžitě ji napadl plán. „Tato žena se zachovala perfektně. Když ji požádal o peníze, ona mu je slíbila s tím, že je u sebe nemá, a tak ať s ní jde do domu, kde bydlí. Na chodbě ho pak uzamkla a přivolala strážníky,“ popsal nám tehdy zástupce ředitele pardubické městské policie Pavel Čejka.

Ani tahle lekce však vykutálenému podvodníkovi, který si mimo jiné říká i doktor Blažek, zřejmě nestačila, a tak dál z důvěřivých lidí vytahuje peníze pod smyšlenými bajkami.

S paní Zuzanou se však v minulých dnech setkal do třetice. Ani tentokrát ji nepoznal a začal jí říkat o peníze, které nutně potřebuje na benzin, aby se mohl dostat domů. „Přesně jsem si ho pamatovala. Aby ne, vždyť ze mě před lety vytáhl pět set korun. Myslela jsem, že si na mě bude pamatovat už kvůli tomu, jak jsem ho zamkla u sebe na chodbě a zavolala policii. Vůbec si mě ale nepamatoval a mlel mi tu svoji obehranou písničku o penězích,“ začala své vyprávění paní Zuzana, která se nám přišla do redakce se svým zážitkem podělit.

„Nechala jsem ho tu srdceryvnou báchorku vypovědět a pak jsem říkala, že mu peníze půjčím, ale že mám jen tisíc korun a ty mu nedám, leda, že by mi aspoň něco vrátil. On po chvíli váhání vytáhl dvě stovky, přestože před chvílí tvrdil, že je bez koruny. Dal mi je a chtěl tu tisícovku. Já jsem v tu chvíli však přitvrdila a řekla jsem mu, že moc dobře vím, kdo to je a že jsem se s ním už v minulosti setkala. Řekla jsem mu, že si ty jeho dvě stovky nechám, protože mi ještě dluží pět set. On se na místě obrátil a doslova utekl,“ popsala nám setkání s podvodníkem paní Zuzana.