ILONA VOJANCOVÁ,

vedoucí Souboru lidových staveb Vysočina

V posledních dnech je to těžké rozhodnout. Musím se však přiznat, že s větším nadšením sleduji hokejová klání. Jedním z důvodů je skutečnost, že se na ledové ploše hraje více fair play a viníci faulů jsou většinou potrestáni hned.

PAVLA ALVAREZOVÁ,

vedoucí infocentra a knihovny Třemošnice

Myslím, že se to opravdu nedá srovnat. Zatímco hokej je o schopnostech, kolektivním duchu, bojovnosti, houževnatosti a vítězství toho lepšího, tak politika je skoro pravý opak, jde o křiváctví, podpásovky, podvody a vítězství toho zákeřnějšího. Dramatické je oboje, ale zatím co hokej baví 70% národa, tak politické boje nebaví už asi opravdu nikoho.

PAVEL TVRDÍK,

ředitel Centra J. J. Pestalozziho, o.p.s., Chrudim

Politika už není dramatická ani překvapující, je plná podrazů a špíny již od komunální politiky, takže štěstí, že máme sportovce. Alespoň chvíli bude zase národ držet pohromadě.

VANDA REKTORISOVÁ,

ředitelka Agrární komory v Chrudimi

Hokeji moc nerozumím ani jej nesleduji. Politice už teď vůbec nerozumím a přestávám ji sledovat. Jediný rozdíl, který mě napadá, je ten, že hokej se hraje podle pravidel. Ta v politice nejsou, nedodržují se nebo si aktéři dělají svá pravidla podle aktuálního vývoje „hry".