„Veškeré výrobky připravujeme podle receptů řeznického mistra s poctivým přístupem a respektem k surovinám a tradičním výrobním postupům. Jitrničky a prejt sekáme kolébkou, nemeleme. Buchtu do jitrnic si pečeme sami," říká provozovatel zámecké restaurace Josef Raba. Zavítejte do Choltic a dejte si prdelačku, pečený prejt, pečené kroupy, jitrnice, kroupáky, ovar, tlačenku zabíjačkový guláš nebo škvarky. Domácí kysané zelí ze zámeckého sklepa jistě přijde vhod jako poctivý křen ostrý jako břitva, čerstvý chléb nebo brambory ze Železných hor. Všechny výrobky je možné za zvýhodněné ceny zakoupit s sebou domů.
Vepřové hody se uskuteční od pátečních 11 hodin do nedělních 17 hodin kdy skončí společně s vánočním jarmarkem na nádvoří choltického zámku.
Chcete vyhrát zabíjačkové menu pro dva a výslužku? Odpovězte na naši otázku: Kde se u prasete nachází krupon?
Odpovědi posílejte na chrudimsky@denik.cz do pátečního poledne. Nezapomeňte připojit své telefonní číslo! (ron)