Mezi nimi nechyběl ani jednaosmdesátiletý ostřílený vodák Brunďa a jeho kolegové z pardubického klubu vodáků – turistů.

Průběh podzimního sjezdu Chrudimky popisuje za pořadatele František „Bobr" Zvěřina:

„Okolo jedenácté hodiny hrázný pan J. Stárek otočí pověstným kolečkem výpusti hrází a postupně naplní koryto řeky 9000 litry za sekundu.

Řeka pod Sečí uhání poměrně svižně hlubokým údolím až k vyrovnávací hrázi Seč II, kde musejí vodáci přepádlovat asi 400 metrů ne moc oblíbeného voleje zakončeným pět metrů vysokým, pro většinu vodáků nesjízdným, jezem. Najdou se však i borci na kajacích, kteří za potlesku ostatních prostě jez skočí.
Proud opět nabírá na síle a už je tu další jez, tentokrát při opatrnosti sjízdný. Údolí se otevírá, řeka protéká již mezi loukami a pastvinami až do Bojanova, kde vodáky čeká malé doplnění energie.

KOUPEL NEVADILA

Dále se řeka prodírá mezi vrbičkami k dalšímu šikmému jezu, opět sjízdnému, pokračuje poměrně silným proudem se spoustou zatáček do chatové oblasti k poslednímu sjízdnému jezu a k mostu v Mezisvětí, kde leží po deseti kilometrech cíl naší cesty.

Během plavby samozřejmě dochází i nedobrovolným koupelím, ale teplota vzduchu okolo 22 stupňů Celsia a vody okolo čtrnácti vodáky nerozhodila.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat především Krajskému úřadu v Pardubicích, Povodí Labe s.p. v Hradci Králové a všem účastníkům vodoprávního řízení za umožnění uspořádání této skvělé vodácké akce. Na jaře příštího roku se nám doufám podaří Chrudimku otevřít a tak vodákům ukázat jednu z krásných řek Pardubického kraje," dodává za skauty a vodáky z Ronova nad Doubravou František Zvěřina