Vedením byl dočasně pověřen strážník Lukáš Dvořák, jenž u zdejšího sboru slouží od roku 2007, ale mluví se hlavně o tom, kdo policii povede dál. Tedy po řádném výběrovém řízení.

Opoziční zastupitel Roman Málek (Koalice pro Chrudim) si myslí, že o výsledku je předem rozhodnuto vítězem prý bude opět Lukáš Dvořák. V narážce na nastavené podmínky řízení tvrdí: „Starosta města má svého člověka a teď se vše přizpůsobuje. Ten člověk může být dobrý policista, to nemohu posoudit, ale celé výběrové řízení je fraška." Málek se v této souvislosti ptá i na to, proč nebyl řízením strážníků dočasně pověřen dosavadní Kudrnkův zástupce Jaroslav Hlavinka.

Starosta Petr Řezníček (SNK-ED) to vysvětlil organizačními a kompetenčními důvody. „Do konkurzu byla den před jeho uzavřením přihlášena čtveřice či pětice uchazečů," říká starosta s tím, že nikdo prý nemá nic dopředu jisté.

Zastupitele Davida Kasala (VV) zase zarazila podmínka jen středoškolského vzdělání, žádal by VŠ. „Myslím, že i vyžadované tři roky praxe jsou málo. Co mě ale zaráží nejvíc, je nutnost orientace v zákonech souvisejících s vykonávanou činností. Žádal bych znalost těchto zákonů," dodal Kasal. Starosta nicméně upozornil, že znalost práva bude muset nový vrchní strážník prokázat zkouškou před komisí ministra vnitra.