Telecí maso obsahuje málo tuku, má jemnou, až mírně nasládlou chuť. Telata jsou živena převážně mlékem. Dobré maso mají telata kolem 60 kg živé váhy.

„Přijďte si užít nadcházející víkend a ochutnat recepty z telecího masa všední i nevšední. V nabídce bude pomalu dušené telecí ossobuco podávané s polentou. Jde o plátky telecího kolene krájené společně s kostí. Pomalé dušení a morek obsažený v kosti se postará o nevšední chuťový zážitek," uvádí provozovatel zámecké restaurace a šéfkuchař Josef Raba. Ve víkendovém menu je i telecí ragů na houbách připravené podle receptu Romana Vaňka, šéfa Pražského kulinářského institutu.

Kdo má rád steaky, určitě ukojí své chuťové pohárky do růžova grilovaným telecím Hanger steakem podávaným s omáčkou z portského vína a pečeným bramborem.

Telecí řízek se smetanovou bramborovou kaší nebo domácím bramborovým salátem je již zámeckou klasikou.

Chcete vyhrát menu pro dva podle vlastního výběru? Potom odpovězte na naši otázku: Z čeho se připravuje telecí ossobuco?

Odpovědi posílejte na chrudimsky@denik.cz do pátečního poledne. Vylosovanému soutěžícímu zatelefonuje Josef Raba osobně a domluví se s ním na návštěvě zámecké restaurace.