Lichnice stojí na skalnatém návrší ve výšce 480 metrů nad mořem. V severovýchodní části hradu, těsně za hradbami, by měla během následujícího roku postupně vyrůst nová rozhledna, a to v místě, kde už vyhlídka existovala.

Podle projektu by měly věž tvořit tři ocelové pilíře vysoké osm a půl metru. Kolem jednoho z nich se bude vinout točité schodiště ke dvěma výškovým podestám. Konstrukce tak převýší obvodovou zeď hradu, aby návštěvníci mohli nejenom obdivovat Lichnici z ptačí perspektivy, ale zároveň nic nerušilo výhled do všech světových stran.

Projektové i rozpočtové náklady se vyšplhaly do výše 1,2 milionů korun, leč podle třemošnického starosty Miroslava Bubeníka tato částka nepůjde jenom z městské pokladny.

„Stavba vyhlídkového místa na Lichnici bude společný projekt všech jedenácti obcí Mikroregionu Železné hory, aby se využily možnosti dotací, na které má mikroregion možnost dosáhnout. Zbytek by dofinancovaly jednotlivé obce a jejich podíl by se odvíjel od počtu obyvatel," vysvětluje Miroslav Bubeník.

Zatím není známo stanovisko všech obcí v mikroregionu, neboť některá zastupitelstva nad touto otázkou ještě nerokovala. Například ale v Třemošnici tato možnost spolufinancování rozhledny už byla schválena.

Pokud řeknou ano všechny obce, začne soutěž na dodavatele stavby a odejdou žádosti o dotace. V případě kladného vyřízení by mohla být stavba hotová v polovině roku 2016.