Nominovali tím školu do finále soutěže Gastro Junior Brno Bidfood 2020. Týmové vítězství vyplynulo z jejich individuálních skvělých výsledků. Tereza totiž celkově zvítězila v kategorii Hlavní pokrm a Jakub vybojoval druhé místo v kategorii věnované dezertům. Tereza Pekařová připravila pro porotu složenou z předních komisařů Asociace kuchařů a cukrářů ČR kachní prsíčko na bylinkách, pyré z červené čočky s pečeným česnekem, batátové suflé, restované kapustičky na anglické slanině a mango v pomerančové redukci.

"Byla to fuška, připravit za 45 minut tak náročný pokrm, naservírovat na čtyři talíře, svou práci prezentovat porotě a čekat na verdikt," vrací se k průběhu soutěže ředitel školy Jaroslav Kořínek. Jakub ve stejném čase soutěžil v kategorii Dezert.

Jako jediný muž v této kategorii upekl čokoládový fondant (lávový dortík), přidal ostružinové coulis a nakonec oslnil porotu sorbetem z černého rybízu s praženými mandlemi. Výsledkem bylo skvělé Jakubovo druhé místo a celková nominace školy do zmíněného brněnského finále. „Ta byla cílem obou soutěžících i nás učitelek odborného výcviku, Lucie Lietavcové a mne. Proto jsme se snažily oba soutěžící připravit na klání co nejlépe," doplnila vedoucí učitelka odborného výcviku chrudimské školy Jitka Dopitová.