VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Žáci chrudimské školy v Brně zazářili

Chrudim – Žáci chrudimské SOŠ a SOU obchodu a služeb se zúčastnili soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup 2016, která se konala ve dnech 14. – 16. ledna na Brněnském výstavišti.

19.1.2016
SDÍLEJ:

Chrudimští studenti v Brně zazářili. Foto: Petra Tatíčková

Soutěžilo se v oborech kuchař, číšník a cukrář. „Nutno říci, že s obrovským úspěchem," uvedl ředitel školy Jaroslav Kořínek. „Soutěž je pořádána jako mezinárodní mistrovství České republiky a v celkovém hodnocení družstvo naší školy získalo 3. místo v absolutním všech zúčastněných škol!," doplnil ředitel.

Za obor kuchař se soutěže zúčastnil žák Daniel Horák ze 4. ročníku oboru Gastronomie, který z vylosovaných tajných surovin připravoval v časovém limitu 45 minut čtyři porce hlavního chodu pod názvem ,,Pečená kachní prsa a Foie gras na kořenové zelenině, provoněné pomerančem, doplněné kozím sýrem s brambory a omáčkou demi – glass". Za profesionálně odvedenou práci získal Daniel zaslouženě zlaté ocenění. „Popasoval se s úkolem opravdu se ctí, jelikož Foie gras je velmi křehká a finančně nákladná surovina, se kterou se žáci velmi zřídka setkávají. Pro Daniela bylo toto 'setkání' skutečně první.

Za obor číšník předvedl své dovednosti žák Petr Ječmínek ze 4. ročníku oboru Gastronomie, který připravoval tradičním způsobem 'Matcha tea' a jako doplněk flamboval kaki. Petr si za splnění soutěžního úkolu vybojoval krásné stříbrné ocenění.

V oboru cukrář soutěžila žákyně Diana Šnajdrová z 2. ročníku, která po vylosování surovin z tajného koše připravovala recepturu na čtyři porce moučníku, který posléze vyhotovila v časovém limitu 45 minut. Za moučník s názvem ,,Čokoládový fondant s malinovou omáčkou, doplněný křehkým lístkem s creme fresh náplní a piniovou hrudkou" si Diana vybojovala stříbrné ocenění.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb Chrudim pořádá tento pátek od 14 do 18 hodin Den otevřených dveří. Kdo se tedy chce stát kuchařem či cukrářem, může se přijít podívat na ty, kteří už oboru leccos umějí.

Autor: Marek Nečina

19.1.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Světlá nad Sázavou - Chrudim

Od třetí minuty více obránců než útočníků

Ilustrační foto.
1

Tři vloupání měl spáchat jeden muž

O víkendu proběhl výlov bačalského rybníka

Morašice - Železné hory ukrývají mnoho nádherných míst. Na jejich úpatí se nedaleko Morašic nachází Bačalský mlýn, který se v minulosti nacházel ve vojenském prostoru. Proti proudu říčky Bylanky se dnes nachází Státní správa hmotných rezerv. To je důvod, proč byla v minulosti vybudována v rybníku záchytná jímka pro případ úniku nebezpečných látek.

AKTUALIZUJEME

Náledí znovu zavírá silnice. U Svitav nehoda skončila smrtí

Pardubický kraj - Doprava v podnělí ráno je hustší než obvykle. Mohou za to návraty z dlouhého volna i nehody i počasí. U Svitav už policie řeší tragickou nehodu.

Roman Chalupa už má letos druhý shutout. Nastoupili tři dorostenci

Polička, Chrudim - Chrudimští hokejisté navlékli již osmý korálek na vítěznou šňůru a na ledě Spartaku Polička si navíc výrazně vylepšili skóre.

Ustupovat zlu je špatně. Ale když jde o děti?!

Východní Čechy - Zlu a hloupé rasové nenávisti nesmíme ustupovat. Je tu ale jedno velké ALE: Pokud nejde o děti, jako se tomu stalo v případu xenofobních komentářů proti tablu teplických prvňáčků.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT