Soutěžilo se v oborech kuchař, číšník a cukrář. „Nutno říci, že s obrovským úspěchem," uvedl ředitel školy Jaroslav Kořínek. „Soutěž je pořádána jako mezinárodní mistrovství České republiky a v celkovém hodnocení družstvo naší školy získalo 3. místo v absolutním všech zúčastněných škol!," doplnil ředitel.

Za obor kuchař se soutěže zúčastnil žák Daniel Horák ze 4. ročníku oboru Gastronomie, který z vylosovaných tajných surovin připravoval v časovém limitu 45 minut čtyři porce hlavního chodu pod názvem ,,Pečená kachní prsa a Foie gras na kořenové zelenině, provoněné pomerančem, doplněné kozím sýrem s brambory a omáčkou demi – glass". Za profesionálně odvedenou práci získal Daniel zaslouženě zlaté ocenění. „Popasoval se s úkolem opravdu se ctí, jelikož Foie gras je velmi křehká a finančně nákladná surovina, se kterou se žáci velmi zřídka setkávají. Pro Daniela bylo toto 'setkání' skutečně první.

Za obor číšník předvedl své dovednosti žák Petr Ječmínek ze 4. ročníku oboru Gastronomie, který připravoval tradičním způsobem 'Matcha tea' a jako doplněk flamboval kaki. Petr si za splnění soutěžního úkolu vybojoval krásné stříbrné ocenění.

V oboru cukrář soutěžila žákyně Diana Šnajdrová z 2. ročníku, která po vylosování surovin z tajného koše připravovala recepturu na čtyři porce moučníku, který posléze vyhotovila v časovém limitu 45 minut. Za moučník s názvem ,,Čokoládový fondant s malinovou omáčkou, doplněný křehkým lístkem s creme fresh náplní a piniovou hrudkou" si Diana vybojovala stříbrné ocenění.

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodu a služeb Chrudim pořádá tento pátek od 14 do 18 hodin Den otevřených dveří. Kdo se tedy chce stát kuchařem či cukrářem, může se přijít podívat na ty, kteří už oboru leccos umějí.