Hotovo už mají ve Včelákově, kde se sešli už v pátek večer a po koncertu v tamním kostele rozsvítili nejen ozdobený jehličnan, ale nově také sochu sv. Jana Nepomuckého.

„Je to dominanta obce, nechali jsme vybudovat profesionální světla zabudovaná v zemi, která tohoto světce zachyceného netradičně s lebkou v ruce budou osvětlovat po celý rok,“ uvedl včelákovský starosta Jan Pejcha.

Zkušební provoz už má za sebou vánoční stromek v Proseči na náměstí, který se rozsvítí v sobotu po půl páté odpoledne. Předcházet mu bude společné stavění prosečského betlému a setkání s postavami z betlémů, které se uskuteční od tří odpoledne.

Nový betlém představí v rámci rozsvěcení vánočního stromu 2. prosince od pěti také na náměstí v Nasavrkách.

Ve stejný den, ale na sečském náměstí začíná v poledne vánoční jarmark. Od čtyř se rozezní hudba v kostele sv. Vavřince a od páté začne u čerstvě rozsvíceného vánočního stromu koncert Jakuba Smolíka pod širým nebem.

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí ve Skutči bude předcházet v sobotu od čtyř malý vánoční jarmark. V šest pak začne koncert.
Jarmark pořádá na svém náměstí také Heřmanův Městec, a to v neděli 3: prosince už od deváté ráno. Kulturní program tu zpestří výběr dárků od jedné odpoledne a po sedmnácté hodině se tu slavnostně rozsvítí vánoční strom.

Hledáme nejhezčí vánoční stromPošlete nám na adresu lukas.vanicek@denik.cz fotku vánočního stromu, který stojí u vás v obci. zařadíme jej do velké galerie a spustíme také anketu, abyste mohli vybrat ten nejkrásnější.
Hlasování na webu Chrudimského deníku zahájíme v úterý 5. prosince po osmé ráno a ve zpravodajství vás o tom budeme informovat. Snímky nazdobených jehličnanů doručené do redakce po tomto termínu budeme průběžně do ankety zařazovat, jak nám budou přicházet. Hlasování ukončíme ve středu 20. prosince, kdy také zjistíme, kde na Chrudimsku stojí podle našich čtenářů ten nejhezčí Vánoční strom.