Návštěvníci z řad odborné i laické veřejnosti se mohou seznámit se zajímavými polními odrůdami nebo ochranou a výživou rostlin. Součástí akce je tradičně také výstava nejmodernějších zemědělských strojů a techniky.

„Zemědělství je jedním z oborů, ve kterém se potýkáme s nedostatkem mladé generace. Zemědělci stárnou, a proto se dlouhodobě snažíme zatraktivnit studium zemědělských oborů v našem kraji. Děláme maximum a jsem přesvědčený, že se nám i vzhledem k připraveným projektům podaří zájem mladých o studium těchto oborů zvýšit a následně je uvidíme pracovat také na našich polích," uvedl hejtman Martin Netolický.

Ilustrační foto
Zlodějka kradla květiny. Nezdráhala se však vzít i hračky z hrobu malé dívenky

Výstavu s celostátním dosahem opět hostí Pardubický kraj a stejně jako v minulých letech se zemědělci z širokého okolí sjeli do Nabočan u Chrudimi.

„Akce Naše pole je rok od roku významnější, což nás samozřejmě velice těší a jsme na to pyšní. Musíme si uvědomit, že zemědělství není obyčejné povolání, ale je to poslání, které musíme chránit. Doufám, že i nadále bude kvalitní zemědělská půda v domácích rukách a naše mladá generace si jí bude vážit stejně tak, jak tomu bylo u našich předků," řekl radní pro oblast životního prostředí, zemědělství a venkova Václav Kroutil.

Ilustrační foto
Nalezl peněženku a už si ji nechal, nyní mu hrozí vězení