„Auta projíždějící po celkem úzké ulici mi opakovaně nabourala moje zaparkované. Viník ale pokaždé ujel, takže v pojišťovně mám smůlu," posteskl si například nedávno jeden z místních. Jiným zase provoz vadí i s ohledem na jejich pěší pochůzky, nehledě na hluk a zápach, které tu denně vyprodukuje až 2500 projíždějících aut.

„Tento týden jsme se s lidmi ze sídliště sešli. Dorazilo jich čtyřicet a po diskuzi jsme se shodli v jednotném názoru na zjednosměrnění ulic v sídlišti," uvedl chrudimský místostarosta Jaroslav Trávníček, jenž je ve městě odpovědný za oblast dopravy.

Jednosměrná tak bude ulice Dr. Václava Peška, jezdit se v ní bude jen od světelné křižovatky u Penny Marketu. Na jejím vyústění do ulice Víta Nejedlého pak zamíří vozidla vpravo nebo vlevo, ovšem nepotkají se tu již s protijedoucími auty. Vozidlům ze Škroupovy ulice (od hotelovky) bude totiž vjezd do sídliště zapovězen a stejně tak nebude možné vjet do sídliště ulicí Sokolovskou (od Guláška). Při výjezdu ze Sokolovské bude navíc možné odbočit jen vpravo ke kruhovému objezdu. Rychlost vozidel v sídlišti bude také omezena na 30 km/hod.

Město teď musí vyčkat na závazné stanovisko správních orgánů a na stanovisko policie. „Myslím ale, že změna by mohla nastat již do letních prázdnin," uzavřel místostarosta Jaroslav Trávníček.

Řešení, na kterých se přítomní dohodli:
- výjezd z jednosměrné ulice Sokolovská na Obce Ležáků pouze s možností odbočení vpravo směrem ke kruhovému objezdu
- ulice Dr. V. Peška bude jednosměrná s nájezdem z ulic Palackého i Obce Ležáků
- bude upraven signální plán na řízené křižovatce
- jednosměrná ulice V. Nejedlého k ulici Škroupova – parkování aut v ulici po levé straně ve směru jízdy 
- prověřit možnost parkování s částečným stáním na chodníku po pravé straně
- zachovat stávající parkování naproti parčíku, a to čelem k bytovým domům
- jednosměrná ulice V. Nejedlého směrem k ulici Sokolovské - parkování vpravo ve směru jízdy
- ořez živých plotů k zajištění dobrých rozhledových poměrů - výjezd ze Sokolovské ulice do ulice Obce Ležáků a do Škroupovy ulice
- obnovit vodorovné dopravní značení, zvlášť stávající přechody pro chodce
- zóna 30 km
- cyklisté budou moci jezdit ulicí Víta Nejedlého v obou směrech